Phpreferens

allt om php

Om PHP-referens

PHP-referens är precis som det låter en referenssida för programmeringsspråket PHP som sedan länge är det mest använda serverspråket för internet och bygger grunden till många av världens största webbplatser. Phpreferens.se är uppbyggd i bloggform och vi kommer här att allteftersom gå igenom alla funktioner i PHP en efter en med början med de viktigaste och mest grundläggande funktionerna i språket.

PHP är det populäraste scriptspråket vid utveckling av open source-program, det vill säga program med öppen källkod som vem som helst kan använda sig utav utan kostnad och där det ofta även är tillåtet att göra egna ändringar och anpassa programmet så att de passar perfekt till ändamålet.

PHP används oftast tillsammans med MySQL vilket är världens mest använda open source-databas. Kommunikationen mellan PHP och databasen sker med hjälp av språket SQL vilket används för att ställa frågor till databasen. Därigenom kan man lägga till, ta bort eller ändra innehållet i databasen.

Förutom de vanliga funktionerna i språket kommer vi så småningom även att gå igenom konfiguration och andra saker man träffar på om man utvecklar webbplatser med hjälp av PHP.

Har du några frågor, vill hjälpa till med projektet eller bara vill säga hej så får du gärna kontakta oss.